Cekker

Diétás répatorta

2016. április 17. 20:58 - mariannbog

 Csak úgy, egy szokásos hétvégi Süssünk valamit! felbuzdulásom eredménye.

untitled-1_1.jpg
Hozzávalók:

5 ek DW négyszeres erősségű cukorhelyettesítő vagy eritvia

2 bögre zabpehelyliszt 

1 tk fahéj

0,5 tk szódabikarbóna

0,5 tk sütőpor

1,5 bögre darált mogyoró (vagy dió vagy mandula)

1/2 bögre mazsola

16 ek olvasztott kókuszolaj

4 tojás

1,5 púposan rakott bögre reszelt répa (nekem ez 6 db 12-13 centis répa volt)

1/2 bögre gyümölcspüré: ez lehet alma, barack, körte, ananász stb. vagy lekvár

1 kezeletlen narancs reszelt héja

A bevonathoz:

Egy 250 gramos mascarpone vagy egy doboz zsírszegény natúr krémsajt (ezek általában 180 vagy 200 grammosak, de az is elég, ráadásul sokkal kevesebb kalória mint a mascarpone) 

1-2 tk konjac liszt (elhagyható ha elég sűrű a krém)

vanília

néhány evőkanál édesítő

1 kezeletlen citrom héja

Tipp: Gyümölcspüré gyanánt, ha nincs kedved vagy lehetőséged frissen turmixolni, akkor egy kis üveges bébiétel is tökéletes. Nagyon praktikus: eláll sokáig, nincs benne se tartósítószer, se hozzáadott cukor, csak a gyümölcs. Én ehhez pl. egy 163 gramos Univer Alma-őszibarackot használtam. //Köszi a tippet Heni:)

 gyumolcspure.jpg

 

Előkészületek:

  • Egy tepsit vagy tortaformát kikenünk vagy kibélelünk sütőpapírral (nem is értem, hogy tudtak anno sütőpapír nélkül élni:) )
  • A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük

(1) Egy tálba öntjük valamennyi hozzávalót és jól összekeverjük.

(2) A tortaformába vagy a tepsibe öntjük a tésztát és tűpróbáig sütjük (kb. 50-55 perc). Ha nagyon sülne a teteje, akkor kicsit vegyük lejjebb a hőfokot. 

(3) Ha már kiállja a tűpróbát, kivesszük és tepsiben kihűtjük.

(4) A mázhoz összekeverünk mindent. A konjac lisztből előbb adjunk hozzá egy teáskanállal és hagyjuk állni 20 percet. Ha még mindig hígnak találjuk, csak akkor adjunk hozzá további mennyiséget belőle. (A konjac liszt teljesen el is hagyható, ha elég sűrű a krémsajt.)

(5) Ha kihűlt a tészta akkor rákenjünk a bevonatot.

 
Sütési hőmérséklet: 180 °C 

Tortaforma mérete: kb 22x32 cm

Sütési idő: kb. 50 perc

Mennyiség: kb. 28 szelet 

Bevonat nélkül:

Energia: 1 szelet kb. 150 kcal (28 szeletre vágva)

Fehérje: 1,7 g

Szénhidrát: 10,6 g

Zsír: 11,3 g

Bevonattal (krémsajt esetén - én a Lidl saját márkását használtam):

Energia: 1 szelet kb. 156,8 kcal (28 szeletre vágva)

Fehérje: 2,4 g

Szénhidrát: 10,8 g

Zsír: 11,6 g

cukormentes.jpg

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cekkerblog.blog.hu/api/trackback/id/tr758586882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása