Cekker

Szénhidrátszegény fasírt, ami nem tocsog az olajban

2016. május 01. 21:33 - mariannbog

Az az igazság, hogy nagyon szeretem a fasírtot. Csak hát ugye a hagyományos receptben egészségtudatos szemüvegen át nézve elég sok kivetnivalót találunk: kezdve a beáztatott zsömlétől (vagy ha tetszik zsemlétől, zsömlyétől, zsemjétől.. de szép is a magyar nyelv:) ), a morzsába forgatáson át, a bő olajban kisütésig. Ezért kerestem hát az alternatívát és végre megtaláltam: egyszerű, szénhidrátszegény, gyorsan elkészül és ráadásul nem kell a forró olajos serpenyő mellett állni órákig.

wp_20160407_004.jpg

Hozzávalók:

500 g alacsony zsírtartalmú darált hús (nálam most Tesco sertés darált hús 7% zsírtartalommal)

2 tojás

2-3 ek zabpehelyliszt

1/2 fej vöröshagyma apróra vágva

1-2 gerezd fokhagyma

só 

bors

bármi más fűszer amihez kedvet kapunk pl: pirospaprika, zöldfűszerek, magyaros fűszerkeverék (ezzel nagyon finom :) )

olivaolaj spay

Előkészületek:

  • A hagymát üvegesre pirítjuk
  • A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük

(1) A húst egy tálba tesszük.Összekeverjük a tojással, fűszerekkel, az üvegesre pirított hagymadarabokkal, a lereszelt fokhagymával és annyi zabpehelylisztet teszünk hozzá, hogy összeálljon. Ez kb 2-3 evőkanálnyi.

(2) Hagyjuk állni 10-15 pecig, majd vizes kézzel formáljunk golyócskákat belőle. (A sütéskor ki fognak laposodni. Ne ijedjünk meg, ez normális:) ) 

(3) A fasírtokat tegyük sütőpapírral bélelt tepsire és fújjunk rájuk egy kis olajat.

(4) Előmelegített sütőben készre sütjük. A sütési idő a fasírtok méretétől függ, de kb. 30-40 perc, ha közepeseket csinálunk. A legegyszerűbb úgy ellenőrizni, hogy kiveszünk egyet és eltörjük:) 

Elkészítéshez szükséges idő: kb. 20 perc + sütés

Sütési hőmérséklet: 200 °C

Sütési idő: kb. 30-40 perc

Mennyiség: nekem 15 db lett

Energia 1 fasírtban (15 db esetén): 81 kcal

Fehérje: 8.9 g

Szénhidrát: 2,9 g 

Zsír: 4 g

tejmentes.jpg

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cekkerblog.blog.hu/api/trackback/id/tr908676824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása