Cekker

Tojásos tekercs

2016. április 23. 15:41 - mariannbog

Egy szénhidrátszegény receptes facebookcsoportban olvastam még régebben, akkor felírtam, de csak most került rá sor: egyszerű, gyors, finom, jól variálható hétköznapi vacsora recept. 3.jpgHozzávalók:

6 tojás

3 dkg zabpehelyliszt

3 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt

6 ek joghurt

(Egyiket kiválthatjuk a másikkal ha nincs otthon mind a kettő: lehet 6 dkg zabpehelyliszt vagy 6 dkg tönkölyliszt, de akár 6 dkg rozsliszt is. Be creative! :) )

1/2 teáskanál szódabikarbóna

Ízlés szerinti fűszerek pl.: bors, fokhagyma, medvehagyma

Töltelék: Amit épp megkívánsz:)

Lehet bele tenni sonkát, sajtot, salátát (esetleg egy kis light majonézt...) és feltekerhetjük mint a palacsintát (így szállítható: ebédre is el lehet vinni akár).

Vagy megrakhatjuk baconnel (én a "fiús verziót" ezzel csináltam), esetleg sült csirkemellel, zöldségekkel, sajttal, ez esetben pedig úgy csomagoljuk össze, mint a tortillát.

Az elkészítés szuper bonyolult lesz, ezt figyeld:

(1) Zutyulj össze minden hozzávalót a tésztához és kókuszolajon forró serpenyőben süsd meg mindkét oldalát. Csak arra kell figyelni, hogy alacsony lángon süsd és csak akkor fordítsd mikor már átsült. Így nem szakad.

 

2.jpg

1.jpg

(2) Pakold meg mindenféle földi jóval és tekerd fel palacsinta vagy tortilla formában.

Tipp 1: Tortillanál, vagy tortilla szerű tekercseknél egy csík alufóliával szoktam rögzíteni a rolnikat (a képen látszik).  Így egyben marad és kényelmes fogási felületet is kap :).

Tipp 2: Még diétásabbá tehető ha 1-2 tojásnak csak a fehérjét használod.

4.jpg

+ Olaszos változat: A tésztába tegyünk sót, bosot, és friss bazsalikomot. Töltsünk bele paradicsomszószt, sonkát és sajtot. Ezúttal ne tekerjük, hanem hajtsuk félbe és süssünk rá még kicsit egy serpenyőben, hogy a sajt megolvadjon.

Elkészítéshez szükséges idő: kb. 20 perc

Mennyiség: Ha vékonyakat sütsz akkor kb. 9-10 db lesz belőle. Ha  vastagabbakat akkor kb. 6-7.

Energia: 1 lepény  83 kcal (9 db-al számolva, töltelék nélkül)

Fehérje: 5,6 g

Szénhidrát: 4,6 g

Zsír: 4,39 g

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cekkerblog.blog.hu/api/trackback/id/tr588599764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása