Cekker

A sztívia és a mellékíz

2016. március 18. 16:25 - mariannbog

A sztívia a Jázminpakóca leveléből előállított természetes édesítőszer. Glikémiás indexe 0, kalória tartalma is elhanyagolható, nem kell belőle sok, mi kell még?  Én is próbálkoztam vele, de mivel mivel jellegzetes utóíze nagyon kiérződik az ételekből, hamar felhagytam a használatával. Csak van ennél jobb megoldás...  (A mai napig a szekrényben csücsül egy alig használt folyékony sztívia.)

jazminpakoca-stevia-d00001310860df2045939.jpg

Na de most jön a BREAKING NEWS! Az utóíz attól függ, hogy különböző steviol glikozidok milyen arányban fordulnak elő a sztívia készítményben.  Az egyik közülük a RebA, vagyis Rebaudioside A gyakorlatilag mellékíz mentes. Háromszoros HURRÁ:) Így az édesítőszer minél nagyobb koncentrációban tartalmazza ezt a vegyületet, annál kevésbé lesz jelen kellemen aroma, ami belerondít a kreációinkba.

Szóval mégsem kell végleg száműzni a konyhai fegyvertárunkból. Csupán tessék szorgosan nézegetni az összetevőket!

620px-rebaudioside_a_svg.png

 

Forrás:
https://en.wikipedia.org/wiki/Steviol_glycoside#cite_note-brandleCJPS98-2

https://hu.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1zminpak%C3%B3ca

http://www.egeszsegkalauz.hu/taplalkozas/a-jotekony-hatasu-jazminpakoca-titkai

https://en.wikipedia.org/wiki/Rebaudioside_A

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cekkerblog.blog.hu/api/trackback/id/tr768492942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása