Cekker

Paleo Sacher torta

2016. április 09. 12:41 - mariannbog

Az a szerencsés helyzet adódott kis családunkban, hogy a szülinapok elég közel esnek egymáshoz, így aztán van egy nagy januári ünneplés és egy március végi. Mostanság rászoktunk, hogy ezen alkalmakkor egy közös főzést csapunk. Nagyon jó kis móka: együtt készülődünk, kotyvasztunk, aztán pedig teletömjük a pocakot. :) Nos ez volt most Apu, Kriszti és Csabi közös tortája:) Na nem állítom, hogy fogyókúrás, de egy jó Sacher ha meggebedünk se lehet az:) Azonban legalább egészségesebb verzió:)

dscn0345.jpg

 

Hozzávalók:

20 dkg minimum 70%-os étcsokoládé (lehetőleg hozzáadott cukor nélkül)

20 dkg olvasztott kókuszolaj (vagy vaj)

4 dkg DW négyszeres erősségű cukorhelyettesítő

10 dkg apróra darált mandula

10 dkg Szafi Fitt paleo süteményliszt (vagy zabliszt ha ez nincs otthon)

8 tojás

Egy üveg hozzáadott cukor nélküli baracklekvár

Bevonathoz:

15 dkg étcsoki

1 ek kókuszolaj

Előkészületek:

  • A tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, az oldalát kikenjük kókuszolajjal vagy vajjal.
  • A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.

(1) A kókuszolajat (vajat) megolvasztjuk és az édesítővel habosra keverjük.

(2) A csokit vízgőz fölött megolvasztjuk, majd folyamatos keverés mellett az édesítős keverékhez adjuk.

(3) A tojássárgájákat apránként hozzákeverjük (nem egyszerre zuttyantjuk bele az egészet hanem egyszerre csak 1-et vagy 2-t), majd a mandulát is beleszórjuk.

(4) A tojásfehérjét kemény habbá verjük (én ebbe is tettem egy teáskanál édesítőt).

(5) A két masszát összeforgatjuk, és közben hozzáadjuk (ha van elég türelmünk legjobb ha beleszitáljuk) a lisztet (2-3 részletben). Vigyázzunk, hogy ne törjük össze a habot !

(6) Az előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük (nekem 30 alatt kész volt).

(7) A formában hagyjuk kihűlni, majd félbevágjuk és a közepét megkenjünk baracklekvárral.

Tipp: Én úgy szeretem ha sok-sok baracklekvár van benne (ha már lúd… ) ezért az alábbi trükköt "fejlesztettem" ki: mikor félbevágom a tortát, a közepéből kifaragok egy kis tésztát (általában mivel nem szokott sikerülni teljesen egyenesre vágni ez nem nagy feladat, csak le kell faragnom a puklikat). Majd a baracklekvár egy részét összekeverem az így kinyert tésztával, egy sűrű elegyet kapva. Na ezzel a metódussal simán bele lehet szuszakolni egy egész üveg jóféle baracklekvárt is a tortába.

(8) A csokit a kókuszolajjal vízgőz felett megolvasztjuk, majd a tortát bevonjuk vele.


Sütési hőmérséklet: 180 °C 

Tortaforma mérete: 28 cm

Sütési idő: kb. 30 perc

Mennyiség: kb. 20 szelet (elég tömény úgyhogy én vékonyakra vágtam)

Kókuszolajjal:

Energia: 1 szelet kb. 266 kcal (20 szeletre vágva)

Fehérje: 6 g

Szénhidrát: 13 g

Zsír: 22 g

tejmentes.jpg

glutenmentes.jpg

cukormentes.jpg

paleo.jpg

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cekkerblog.blog.hu/api/trackback/id/tr178568478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása