Cekker

Habos túrótórta

2016. április 02. 08:50 - mariannbog

Egyik kedvenc kolléganőm, Zsófi, sajnos elhagyja kis csapatunkat, persze csak a munkát illetően, amúgy nem szabadul meg ilyen könnyen tőlünk :) Az Ő (egyik) "búcsú" bulijára készítettem ezt a könnyed, habos túrós tortát, mert valami olyasmit kellet kitalálnom amiben nincs csoki, nevezett személy ugyanis NEM SZERETI A CSOKIT. :O Úgyhogy elővettem Nagymamám egy bevált receptjét és kissé átalakítottam: lecseréltem az élesztős-finomlisztes tésztát, és reformáltam a habos krémen is. Azt kell, hogy mondjam, hogy így jóval egyszerűbb lett, viszont szép és nagyon finom is :)


dscn0311.jpgHozzávalók:

17 dkg cukormentes teljes kiőrlésű keksz (én most ezt használtam)

7 dkg vaj/kókuszolaj

-----------------------------------------------------------

5 tojás sárgája

6 dkg DW négyszeres erősségű cukorhelyettesítő

fél rúd vanília/vanília esszencia

25 dkg zsírszegény túró

1 nagy pohár tejföl

3 evőkanál zabpehelyliszt

3 evőkanál olvasztott vaj/kókuszolaj

1 citrom reszelt héja

egy csipet só

6 tojás fehérje

(1) A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.

(2) A kekszet morzsává törjük, a vajat megolvasztjuk, majd ezeket összekeverjük.

(3) A tortaforma oldalát kivajazzuk, az aljára pedig sütőpapírt rakunk. A vajas-kekszes keveréket beleszórjuk, majd egy evőkanállal összetömörítjük és egyenletesen eloszlatjuk.

(4) A kekszes alapot 10 percig sütjük.

(5) A túrós réteghez a tojássárgáját, az édesítőt, a tejfölt, a vaníliát, a túrót, a zabpehelylisztet, a vajat/kókuszolajat, a citromhéjat és a csipet sót összekeverjük.

(6) A tojásfehérjéket kemény habbá verjük majd összeforgatjuk a túrós egyveleggel.

(7) Ráöntjük a kekszes alapra és 180°C-on sütjük kb. 20 percig, majd ha már nagyon sül a teteje akkor visszaveszünk a hőmérsékletből és 165-170 °C-on még 25 percig sütjük. (akkor jó ha már a közepe sem folyik).

(8) A tortaformában hagyjuk kihűlni.


Sütési hőmérséklet: 180 °C 

Tortaforma mérete: 28 cm

Sütési idő: kb. 45 perc

Mennyiség: kb. 14 szelet

Energia: 1 db kb 223 kcal (14 szeletre vágva)

Fehérje: 8,1 g

Szénhidrát: 12 g

Zsír: 15,7 g

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cekkerblog.blog.hu/api/trackback/id/tr558541628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása