Cekker

Kakaós-erdei gyümölcsös piskóta

2016. március 28. 00:38 - mariannbog

Húsvétra sütöttem ezt a jó kis mindent bele sütit.

dscn0257_1.jpg

Hozzávalók:

15 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt

10 dkg zabpehelyliszt

2 tojás

2 dl tej (vagy mandula-/kókusztej)

5 dkg vaj vagy kókuszolaj

1 tk. sütőpor

0,5 tk szódabikarbóna

2 ek.kakaó

4 tk. vaníliás cukor helyettesítő (vagy vanília/ vanília aroma)

8 dkg Dia-Wellness Negyedannyi Cukorhelyettesítő (vagy eritvia)

40 dkg vegyes erdei gyümölcs vagy más gyümölcs

40 g csoki (elhagyható)

A vajat/olajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a liszteket, a tojásokat, a tejet, a sütőport, a szódabikarbónát, a 2 evőkanál kakaót, a vaníliát vagy a vaníliás cukorhelyettesítőt, az édesítőt és egységes masszává keverjük. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, rászórjuk a gyümölcsöt és a csokit. 180 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

Sütési hőmérséklet: 180 °C (légkeverésen)

Tepsi mérete: kb 22x32 cm

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Mennyiség: kb. 28 szelet

Energia: 1 db kb 63 kcal (ha 28 szeletre vágod)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cekkerblog.blog.hu/api/trackback/id/tr178530110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása